Foto av Bräserad pumpa med nöt- och persiljeris från WW ViktVäktarna

Bräserad pumpa med nöt- och persiljeris

9
9
9
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Smakrik gryta med pumpa och vattenkastanjer, serverad med persilje- och nötris.

Ingredienser

Lök

2 st, röd/röda

Butternutpumpa

1 st

Rapsolja

2 tsk

Tomatpuré

4 msk

Spiskummin

1 tsk

Harissapasta

1 tsk

Vatten

5 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Ris, okokt

250 g

Vattenkastanjer

1 dl, 1 förpackning

Hasselnötter

4 msk, hackad/hackat

Bladpersilja

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Skala och skiva lök. Kärna ur och tärna pumpa.
  2. Hetta upp olja i en gryta och stek lök och pumpa några minuter. Blanda ner tomatpuré, spiskummin och harissa och låt fräsa med kort. Häll på vatten och lägg i buljongtärning. Låt puttra under lock ca 20 minuter.
  3. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  4. Tärna vattenkastanjer och lägg ner i pumpagrytan några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Hacka persilja och blanda ner i riset tillsammans med nötterna. Servera till grytan.

Anteckning

För mer smak på nötterna, rosta dem först i en torr panna.