[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Butternutsoppa med chipotle och chorizo från WW ViktVäktarna

Butternutsoppa med chipotle och chorizo

4
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
1 tim
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Den rökiga chipotlesmaken brukar falla de flesta i smaken, så att smaksätta en snäll och söt butternutsoppa med lite het chipotlepasta är en given hit. Dessutom toppas den med kryddig chorizo för att göra den ännu lite godare!

Ingredienser

Butternutpumpa

1½ kg

Lök

2 st, gul/gula

Rapsolja

4 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Oregano

2 tsk, torkad

Chipotlepasta

1 msk

Apelsin

1 st

Vatten

12 dl

Hönsbuljongtärning

2 st

Chorizo

160 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och tärna pumpa och blanda med hälften av oljan, salt och peppar i en plastpåse. Blanda runt och häll ut på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen 35-40 minuter.
  3. Skiva lök tunt.
  4. Värm resterande olja i en panna och fräs löken tills den mjuknat, ca 10 minuter. Skiva vitlök och blanda ner tillsammans med oregano, chipotlepasta och rivet apelsinskal och låt steka med ett par minuter under omrörning. Häll på vatten och lägg ner buljongtärningar och butternutpumpa. Koka upp och mixa sedan till en slät soppa.
  5. Skiva upp chorizo och stek i en torr panna.
  6. Häll upp soppan i skålar och toppa med chorizon.

Anteckning

Frys in det som inte äts upp i matlådor eller fryspåsar, håller fint upp till 3 månader. Stek bara den mängd chorizo ni ska äta, och stek upp resten när ni ska äta det nästa gång!