ViktVäktarna - Cheesecake med hallon och ingefära

Cheesecake med hallon och ingefära

6
Points®
Total tid
3 tim 20 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
10
Svårighetsgrad
Medel
En len och krämig cheesecake med lite sting i form av ingefära. Toppad med färska hallon blir den en riktig dröm.

Ingredienser

Digestivekex

12 st

Lättmargarin 40%

75 g

Ingefära

1 tsk, malen

Gelatinblad

4 st

Färskost 4%

250 g

Fraiche 5%

2 dl

Citron

1 st

Sötströ

85 g

Hallon

150 g

Instruktioner

  1. Lägg digestive i en stor plastpåse, förslut och krossa dem sedan fint med en kavel. Smält margarin och blanda med digestivesmulorna och malen ingefära. Tryck sedan ner i botten på en springform (22 cm). Sätt in i kylen i 1 timme.
  2. Lägg gelatin i kallt vatten 5 minuter tills det mjuknar. Häll av vattnet och pressa sedan ut eventuellt överskottsvatten.
  3. Blanda färskost och fraiche i en skål till en jämn smet. Blanda ner rivet skal från ½ citron, 2 msk pressad citronsaft och sötströ.
  4. Smält det uppmjukade gelatinet i en liten kastrull på låg värme under omrörning. Ta kastrullen från värmen och vispa ner en klick av ostblandningen tills allt blandats. Blanda ner kastrullens innehåll i resterande ostblandning.
  5. Häll upp fyllningen på kexbottnen. Låt stå i kylen i minst 3 timmar eller tills den stelnar. Ta försiktigt ut kakan från formen och dekorera med hallon.

Anteckning

Sötströ är ett sötningsmedel med 0 kcal som är lika sött som vanligt socker.