Foto av Chickenburger från WW ViktVäktarna

Chickenburger

11
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Byt ut den klassiska burgaren med en gjord på kycklingfärs. Här med en sås gjord på äpple och curry, så himla gott!

Ingredienser

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora

Majonnäs 80%

1 msk

Rysk yoghurt 17%

3 msk

Curry

2 tsk

Kycklingfärs 5%

500 g

Ägg

1 st

Ströbröd (skorpmjöl)

1 msk

Hamburgerbröd

4 normalstor(t)/normalstora

Olivolja

1 msk

Romansallad

¼ st, 4 blad

Tomat

1 st, skivad

Instruktioner

  1. Riv äpplet och blanda ihop med majonnäs, yoghurt och curry till en dressing. Salta och peppra. Blanda ihop färsen med vispat ägg och ströbröd och forma till fyra burgare. Grilla brödet i en grillpanna. Pensla burgarna med olivoljan, salta och peppra och lägg i en superhet teflonpanna. Grilla köttet 3-4 minuter på varje sida. Bygg ihop en skön burgare och toppa med dressingen. Tips! Välj kycklingfärs på majskyckling eller annan kyckling med hög kvalitet. Det tappar mindre vätska och är mycket godare.