Foto av Chiliräkor med pasta från WW ViktVäktarna

Chiliräkor med pasta

6
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En snabblagad och smakrik pastarätt med räkor, sugar snaps och tomater. Gott och lätt!

Ingredienser

Pasta okokt (typ penne)

200 g

Lök

½ st, röd/röda

Olivolja

½ msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Tomatpuré

½ msk

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Paprika

1 st, röd

Vatten

1½ dl

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Cocktailtomater

1 ask(ar)

Sugar snaps

150 g

Skalade räkor

300 g

Dill

2 msk, hackad

Instruktioner

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och finhacka lök och fräs i olja i en kastrull. Pressa i vitlök och blanda ner tomatpuré.
  3. Finhacka chili och skär paprika i mindre bitar. Lägg ner chili och paprika i kastrullen. Tillsätt vatten och buljongtärning. Låt puttra ett par minuter.
  4. Halvera tomater och sugar snaps och lägg ner tillsammans med räkor i kastrullen. De ska bara precis bli varma.
  5. Blanda ihop pasta med räkorna, smaka av med salt och peppar och strö över dill.