Foto av Chokladkaka med frosting och bär från WW ViktVäktarna

Chokladkaka med frosting och bär

7
7
7
SmartPoints per portion
Total tid
55 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
18
Svårighetsgrad
Medel
En kaka utan ägg som imponerar! Saftiga chokladtårtbottnar med en färskostfyllning och en massa bär.

Ingredienser

Lättmargarin 40%

150 g

Socker

180 g

Vetemjöl

280 g

Kakao

140 g

Bakpulver

2 tsk

Bikarbonat

1 tsk

Mandeldryck, osötad

280 g

Vitvinsvinäger

1 msk

Färskost 7%

200 g

Florsocker

3 msk

Jordgubbar

200 g

Hallon

150 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Klä bottnarna på två springformar (Ø ca 18 cm) med bakplåtspapper.
  3. Smält margarin och vispa ihop med socker till en krämig smet med elvisp, ca 5 minuter.
  4. Blanda ihop mjöl, 40 g kakao, bakpulver och bikarbonat. Blanda ner i margarinsmeten.
  5. Blanda ihop mandeldryck och vinäger och blanda ner, lite i taget, i chokladblandningen. Blanda till en slät smet och fördela i formarna. Sätt in i nedre delen av ugnen tills de inte är kletiga i mitten (kolla av med provsticka), ca 25-30 minuter. Låt svalna helt.
  6. Blanda ihop färskost, florsocker och nästan all resterande kakao till en jämn massa. Bre ut över den ena kakbottnen.
  7. Skiva nästan alla jordgubbar och lägg på kakan tillsammans med hälften av hallonen. Lägg sedan på den andra kakbottnen. Pudra över resterande kakao och toppa med resterande bär.

Anteckning

Har du inte två formar, gör kakan i två omgångar.