ViktVäktarna - Chokladkaka

Chokladkaka

6
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Lätt
En härlig chokladkaka går alltid hem! Servera den med en massa bär så blir det extra gott.

Ingredienser

Rapsolja

1 tsk

Ägg

3 st

Socker

2 dl

Vetemjöl

1 dl

Kakao

1 dl

Vaniljsocker

2 tsk

Salt

1 krm

Kvarg naturell 1%

250 g

Bär, färska

6 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smörj en springform, ca 21 cm i diameter, men olja.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i äggsmeten. Tillsätt kvarg och blanda till en jämn smet.
  4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 min. Låt helst kakan stå i kylen över natten.
  5. Servera med färska bär.