Foto av Citronmousse med bär från WW ViktVäktarna

Citronmousse med bär

4
3
3
SmartPoints per portion
Total tid
2 tim 20 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vem gillar inte en riktigt god citronmousse? Här har vi ett helt ljuvligt recept på en silkeslen mousse med en tydlig syra som gör sig utmärkt efter en mastig middag.

Ingredienser

Gelatinblad

2 st

Citron

1 st

Ägg

2 st

Socker

½ dl

Grekisk yoghurt 0%

1½ dl

Bär, färska

4 dl

Instruktioner

  1. Lägg gelatinblad i kallt vatten. Riv skal och pressa ur saften från citronen. Separera äggen och lägg gulor och vitor i var sin bunke.
  2. Vispa vitorna till ett fast skum. Tillsätt hälften av sockret och vispa lite till. Vispa sedan gulorna med resterande socker.
  3. Koka upp citronsaften i en kastrull. Ta från värmen, lägg ner gelatinbladen och rör om tills de löst sig.
  4. Blanda ner yoghurt, rivet citronskal och saft i äggulorna. Vänd ner äggvitorna försiktigt till en jämn smet.
  5. Häll upp i små glas eller skålar och låt stå i kylen minst 2 timmar. Toppa med bär och servera.

Anteckning

Moussen blir ganska syrlig, så är du mer av den söta typen, smält gelatinplattorna i ett par matskedar vatten istället.