[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Daal i hembakade wraps från WW ViktVäktarna

Daal i hembakade wraps

6 - 10
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
1 tim
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Wraps kan fyllas med det mesta! Här har vi enkla hembakade wraps fyllda med en smakrik lins- och blomkålsdaal och en svalkande gurkyoghurt.

Ingredienser

Blomkål

250 g

Rapsolja

1 tsk

Lök

1 liten(t)/små

Olivolja

½ tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Ingefära

1 msk, finriven

Chilipeppar

½ st, grön/gröna

Garam masala, utan socker

1 msk

Gurkmeja

½ msk

Spiskummin

1 tsk

Tomat

2 st

Röda torra linser

250 g

Vatten

6 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Självjäsande vetemjöl

150 g

Rapsolja

1 msk

Salt

½ tsk

Vatten

¾ dl, hett

Vetemjöl

10 g, till utbakning

Grekisk yoghurt 0%

1 dl

Gurka

1 bit(ar)

Koriander

1 knippe(n)

Spenat, färsk

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Dela blomkål i mindre bitar och lägg tillsammans med 1 tsk rapsolja, salt och peppar i en plastpåse. Blanda runt och häll ut på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen ca 30 minuter.
  3. Finhacka lök.
  4. Värm olivolja i en gryta och fräs löken tills den mjuknat, ca 10 minuter.
  5. Finhacka vitlök, riv ingefära och skiva chili. Blanda ner i grytan tillsammans med kryddorna och låt fräsa med 1-2 minuter.
  6. Hacka tomater och blanda ner tillsammans med linser, vatten och buljongtärning. Koka upp och låt sedan sjuda under lock tills linserna är riktigt mjuka, ca 30 minuter. Tillsätt ev. lite mer vatten efter hand.
  7. Lägg mjöl, 1 msk rapsolja och salt i en matberedare och sätt igång den. Häll i vattnet lite i taget tills det blir en lätthanterad deg. Lägg degen på ett mjölat bord och knåda den 2-3 minuter. Täck med plastfolie och låt vila 10 minuter.
  8. Dela upp degen i 4 bitar och rulla till bollar. Kavla ut dem tunt och stek i en het panna på båda sidor tills de börjar bubbla och få färg. Lägg över i en handduk för att varmhålla medan du steker resterande.
  9. Blanda ihop yoghurt, riven gurka och lite koriander.
  10. Smaka av grytan och vänd ner blomkålen, spenat och koriander.
  11. Fördela daal i bröden och toppa med gurkyoghurten och lite mer koriander.

Anteckning

Har du inte självjäsande mjöl kan du tillsätta ½ tsk bakpulver till vanligt vetemjöl istället.