ViktVäktarna - Dillkött på kyckling

Dillkött på kyckling

12
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Inspirerad av klassiskt dillkött görs denna gryta på snarlikt vis fast med kycklinglårfilé istället och vi är så himla nöjda med resultatet!

Ingredienser

Potatis

800 g

Kycklinglårfilé

500 g

Lök

1 st, gul/gula

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

1 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

2 tsk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Socker

½ msk

Ättikssprit

1 msk, ättikssprit

Dill

1 dl

Rosépeppar

½ tsk, stött

Sparris

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Koka potatis.
  2. Skär kyckling i lagom grytbitar. Skär lök, morot och palsternacka i grova skivor.
  3. Värm olja i en gryta och bryn kycklingen runt om. Lägg i grönsakerna och låt fräsa med några minuter.
  4. Häll på vatten så att det precis täcker. Låt sjuda ca 15 minuter.
  5. Häll på matlagningsbas, socker och ättikssprit. Låt sjuda ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt och vänd ner dill och rosépeppar.
  6. Bryt av den torra delen på sparrisen och koka någon minut i lättsaltat vatten.
  7. Pressa potatisen.
  8. Servera grytan med pressad potatis och sparris.