ViktVäktarna - Edamamebönor med sesamfrön och mirin

Edamamebönor med sesamfrön och mirin

1
Points® value
Total tid
5 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Edamamebönor med japansk smaksättning, i form av sesamolja, mirin och risvinäger, toppade med rostade sesamfrön och flingsalt är en given hit till fördrinken!

Ingredienser

Edamamebönor

400 g

Sesamfrön

2 tsk

Sesamolja

2 tsk

Mirin (sött risvin)

2 tsk

Risvinäger

2 tsk

Flingsalt

2 tsk

Instruktioner

  1. Koka edamamebönor ca 5 minuter och skölj sedan i kallt vatten tills de är kalla. Låt rinna av.
  2. Rosta sesamfrön i en torr panna.
  3. Blanda ihop sesamolja, mirin och risvinäger och häll över edamamebönorna, blanda runt och toppa med sesamfrön och flingsalt.