ViktVäktarna - Falukorv med potatismos

Falukorv med potatismos

13
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Falukorv med potatismos – en väl omtyckt klassiker i många hem. I detta recept är det en klassisk fyllning på lök och äpple, men det är bara fantasin som sätter gränser för vad den kan fyllas med!

Ingredienser

Potatis

800 g

Lök

4 st, gul/gula

Äpple

4 medelstor(t)/medelstora

Korv 9%

500 g, middagskorv

Margarin flytande 80%

3 tsk

Ost riven 17%

6 msk

Mjölk 0,5%

1½ dl

Salt

1 tsk

Peppar

1 krm

Ruccola

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och koka potatis.
  3. Skiva lök och äpple.
  4. Skär djupa snitt i korven, men inte hela vägen ned.
  5. Smörj en ugnsfast form med 1 tsk flytande margarin och lägg ned korven med snitten uppåt. Stick ned äpple- och lökskivor i korvens snitt och lägg de bitar som inte får plats runt korven. Strö över riven ost och gratinera i ugnen tills osten är gyllene, ca 20 minuter.
  6. Häll av vattnet från potatisen, pressa den och vispa ner mjölk och margarin. Smaka av med salt och peppar. Servera med ruccola.