Foto av Falukorv med potatismos från WW ViktVäktarna

Falukorv med potatismos

15
Point(s)
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Lätt
En klassiker i många hem. I detta recept är det lök och äpple som sticks i korven, men det är bara fantasin som sätter gränser för vad den kan fyllas med.

Ingredienser

Falukorv 18%

200 g

Potatis

5 st

Äpple

2 medelstor(t)/medelstora, klyftad

Lök

2 st, gul/gula, klyftad

Margarin flytande 80%

1 tsk

Ost riven 17%

3 msk

Mjölk 0,5%

1 dl

Margarin flytande 80%

1 tsk

Salt

1 tsk

Peppar

1 krm

Instruktioner

  1. Skala och koka potatis. Medan potatisen kokar, gör korven. Ta bort skinnet och skär några skåror i den, där äpple och lök sticks ner. Lägg resten av äpplena och löken runt korven i en smord, ugnssäker form. Strö riven ost över och gratinera i ugn, 225° i ca 20 min. Pressa potatisen och vispa ner mjölk och margarin. Smaka av med salt, peppar och ev. muskot. Servera med sallad.