ViktVäktarna - Färs- och böngryta med hoisinsmak

Färs- och böngryta med hoisinsmak

5
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Snabb och enkel vardagsmat bestående av en perfekt blandning av nötfärs, linser och bönor med smak av hoisinsås - går hem hos alla i familjen!

Ingredienser

Gröna torra linser

1 dl

Lök

1 st, gul/gula

Rapsolja

2 tsk

Tomatpuré

2 msk

Nötfärs 10%

200 g

Krossade tomater

1 förp

Köttbuljongtärning

1 st

Hoisinsås

4 msk

Borlottibönor, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och hacka lök, stek i olja tillsammans med tomatpuré. Blanda ner färs och bryn.
  3. Blanda ner krossade tomater och buljongtärning och låt puttra ca 5 minuter.
  4. Blanda ner hoisinsås, avrunna och sköljda bönor och de kokta linserna. Smaka av med salt och peppar och ev. lite mer hoisinsås.
  5. Servera med sallad.

Anteckning

Servera gärna med en bit bröd.