Foto av Fiskburgare med tomat- och avokadosalsa från WW ViktVäktarna

Fiskburgare med tomat- och avokadosalsa

9
8
8
SmartPoints per portion
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fiskburgare smaksatta med cayenne och koriander i bröd tillsammans med en enkel tomat- och avokadosalsa ger en känsla av helg, men går så snabbt att göra så att de funkar för bra en stressig vardagskväll för att inte ätas då!

Ingredienser

Torsk

400 g

Ägg

1 st

Potatismjöl

1 msk

Salt

1 tsk

Cayennepeppar

2 krm

Koriander

½ kruka(or)

Rapsolja

1 msk

Cocktailtomater

250 g

Avokado

1 liten(t)/små

Salladslök

2 st

Vitvinsvinäger

2 tsk

Romansallad

4 dl

Koriander

½ kruka(or)

Hamburgerbröd

4 normalstor(t)/normalstora

Instruktioner

  1. Lägg fisk, ägg, potatismjöl, salt, cayenne och koriander i en matberedare och kör till en grov smet.
  2. Värm olja i en panna och klicka ut smeten. Stek några minuter på varje sida tills de fått fin färg och är genomstekta.
  3. Dela tomaterna i kvartar, tärna avokado och strimla salladslök. Blanda ihop med vinäger och lite flingsalt.
  4. Strimla sallad.
  5. Rosta bröden lätt och fyll med fiskbiffar, salsa och koriander.