Foto av Fläskfilé med svamprisotto från WW ViktVäktarna

Fläskfilé med svamprisotto

12
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Krämig risotto med fläskfilé, champinjoner och parmesan. Vitlök ger god smak och passar väldigt bra till fläskfilén.

Ingredienser

Champinjoner

250 g, gärna skogschampinjon

Margarin flytande 80%

2 tsk

Vatten

8 dl

Kycklingbuljongtärning

2 st

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Olivolja

2 tsk

Ris, rundkornigt, okokt

2 dl

Matlagningsvin, vitt

1½ dl

Fläskfilé

600 g

Olivolja

2 tsk

Parmesanost

1 dl

Instruktioner

  1. Skär svampen i klyftor och stek i margarin. Salta och peppra och ställ åt sidan.
  2. Koka upp vatten med buljongtärningar. Håll buljongen varm.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök, stek mjuk i olja i en gryta. Tillsätt ris och låt fräsa med några minuter.
  4. Häll på matlagningsvin och låt reducera till ungefär hälften, rör hela tiden. Sänk värmen på plattan och tillsätt buljong lite i taget, börja med ca 3 dl, sedan 1 dl efterhand som riset suger upp buljongen. Rör då och då.
  5. Skär köttet i bitar, platta till dem något, pensla med resterande olja och stek eller grilla dem. Salta och peppra.
  6. Risotton är klar när det fortfarande är en liten kärna i riset (det är inte säkert att all buljong gått åt). Tillsätt då parmesan och låt den smälta. Rör sedan ner svampen i risotton. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera köttet med risotto och sallad.