ViktVäktarna - Flygande Jacob med mango och curry

Flygande Jacob med mango och curry

14
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Flygande Jacob, en riktig klassiker i många hem! Här i en uppdaterad variant med både banan och mango.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Rapsolja

1 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Banan

2 st, knappt mogna

Mango

1 st, ca 3 dl tärnad

Fraiche 5%

2 dl

Mellangrädde 27% ovispad

1 dl

Tomatpuré

2 msk

Jordnötssmör, utan socker

4 msk

Curry

2 tsk

Fullkornsris okokt (100% fullkorn)

2 dl

Kycklingbacon

100 g

Persilja

2 msk

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Strimla kyckling.
  3. Värm olja i en panna och stek kycklingen runt om. Pressa i vitlök mot slutet. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsfast form. Se till att få med stekskyn också.
  4. Skär bananerna i sneda, avlånga skivor. Fördela dem och mangotärningarna över kycklingen.
  5. Vispa ihop fraiche, grädde, tomatpuré, jordnötssmör och curry till en fluffig kräm med elvisp. Häll den över kycklingen och sätt in i mitten av ugnen tills den är gyllene, ca 20 minuter.
  6. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  7. Stek bacon i en torr panna och klipp det över den nygräddade gratängen. Toppa med persilja och servera med ris och sallad.