Foto av Foccaciabröd från WW ViktVäktarna

Foccaciabröd

3
Points®
Total tid
1 tim 25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
20
Svårighetsgrad
Medel
Ett gott italienskt bröd med äpple och rosmarin. Trevligt att bjuda på!

Ingredienser

Jäst

½ pkt

Vatten

3 dl, ljummet vatten

Olivolja

½ dl

Honung, flytande

2 tsk

Vetemjöl

7 dl, vetemjöl special

Äpple

2 medelstor(t)/medelstora, röda

Rosmarin

2 msk

Salt

1 tsk

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i vatten, blanda ner olja, honung, salt och nästa allt mjöl. Arbeta samman till en deg. Låt den jäsa till dubbel storlek under bakduk ca 30 minuter. Häll upp degen i en smord liten långpanna och platta ut den till ca 2 cm tjock. Låt jäsa ca 30 minuter. Gör hål med fingrarna och stick ner tunna äppleklyftor och strö över rosmarin. Grädda i ugn 225° ca 10 minuter.