Foto av Fransk kycklinggryta från WW ViktVäktarna

Fransk kycklinggryta

7
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Krämig kycklinggryta med champinjoner och sockerärter. Dragon, timjan och citronpeppar förhöjer smakupplevelsen och gör denna rätt fantastiskt god!

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Kycklingbröstfilé

300 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Champinjoner

200 g

Vetemjöl

1 msk

Hönsbuljongtärning

1 st

Vatten

2 dl, kokande

Dragon

½ tsk

Timjan

½ tsk

Citronpeppar

½ tsk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Syltlök

1 dl

Gurkmeja

½ tsk

Sockerärter

1 dl

Instruktioner

  1. koka riset. Strimla och fräs kycklingen i margarin. Krydda med salt och citronpeppar. Flytta över till en gryta som rätten kan serveras i. Fräs skivad morot och delade champinjoner, blanda med kycklingen. Strö över vetemjöl och smulad buljongtärning. Späd med vatten, rör om och låt koka upp. Krydda med dragon, timjan, citronpeppar och gurkmeja. Tillsätt grädden. Låt koka upp, rör ner syltlök och sockerärter. Smaka av med salt. Servera med ris och sallad.