ViktVäktarna - Frittata med kalkon och sparris

Frittata med kalkon och sparris

2
Points®
Total tid
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Frittata med rökt kalkon, färskost, sparris och dill.

Ingredienser

Sparris

1 knippe(n)

Ägg

8 st

Mjölk 0,5%

1 dl

Kalkonbröstpålägg

125 g

Olivolja

2 tsk

Dill

2 msk, hackad

Färskost 4%

100 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250° och grill.
  2. Skiva sparris i mindre bitar och blanchera.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Strimla kalkon.
  4. Värm olja i en ugnsfast panna och stek kalkon och sparris en kort stund. Blanda ner hälften av dillen och häll på äggstanningen. Tillaga på låg värme 5-10 minuter tills frittatan nästan stelnat.
  5. Klicka färskost på frittatan och sätt in i ugnen några minuter tills den stelnat helt och fått fin färg. Toppa med resterande dill.