Foto av Frittata med fetaost, spenat och paprika från WW ViktVäktarna

Frittata med fetaost, spenat och paprika

3
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En snabblagad fritata med spenat och fetaost. Bara att röra ihop och sedan sköter det sig själv i ugnen. Serveras med en riktigt god och fräsch gurksallad.

Ingredienser

Ägg

6 st

Salladsost (feta) 25%

75 g

Spenat, färsk

70 g

Paprika

1 st, röd

Gurka

1 st

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Dill

3 msk, hackad

Citron

½ st

Salladslök

3 st

Oliver i saltlag

10 liten(t)/små

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Knäck ägg i en skål och vispa lätt. Smula i fetaost och blanda ner spenat. Hacka paprika i bitar och blanda ner. Krydda med salt och peppar.
  3. Häll äggblandningen i en ugnsform och ställ in i ugnen ca 15 minuter.
  4. Hyvla gurka tunt och finhacka chili. Lägg i en skål tillsammans med dill. Pressa saft och riv ner skal från citron. Finstrimla salladslök, hacka oliver och blanda ner i salladen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera frittatan med gurksalladen.