ViktVäktarna - Fusilli med grönkålspesto och tomat

Fusilli med grönkålspesto och tomat

10
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Pasta pesto är en vardagsfavorit i många hem och med tanke på hur enkelt och gott det är, är det ju föga förvånande! Här har vi en variant på rätten med hemlagad grönkålspesto som är grymt god.

Ingredienser

Pasta okokt (typ penne)

250 g

Grönkål

130 g

Basilika

1 knippe(n)

Parmesanost

50 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Citron

1½ msk, pressad

Olivolja

1 msk

Salt

1 nypa(or)

Cocktailtomater

250 g

Ruccola

70 g

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, spara 2 dl kokvatten.
  2. Blanchera kålen i lättsaltat vatten.
  3. Lägg i en matberedare tillsammans med basilika, ost, hackad vitlök och citron. Kör till en grov pesto. Blanda ner olja och smaka av med salt och ev. lite rivet citronskal.
  4. Halvera tomater.
  5. Låt pastan rinna av och lägg tillbaka i grytan tillsammans med kokvatten och pesto och blanda runt tills alls är varmt och krämigt. Blanda ner tomat och ruccola.