Foto av Fylld fläskytterfilé med örtpotatis från WW ViktVäktarna

Fylld fläskytterfilé med örtpotatis

12
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Frukt och grönsaker kan man unna sig hur mycket som helst. Ett tips är att blanda frukt i maten så får man variation och en härlig sötma. Här är det gurka och melon i salladen som bryter fint mot sältan i fetaosten.

Ingredienser

Potatis

800 g

Rosmarin

1 tsk

Oregano

1 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Rapsolja

1 msk

Fläskfilé

600 g, fläskytterfilé

Margarin flytande 80%

2 tsk

Salladsost (feta) 10%

75 g

Soltorkade tomater i olja, avrunna

8 st

Oliver i saltlag

10 stor(t)/stora, gröna

Rosmarin

2 msk, färsk

Sallad

70 g, 1 påse blandad sallad

Gurka

1 bit(ar)

Nätmelon

¼ st

Citron

1 st

Honung, flytande

2 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Dela potatisarna på hälften och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Lägg örter i en skål. Pressa i vitlök och häll i olja. Krydda med salt och peppar. Pensla på örterna på potatisarna. Ställ in mitt i ugnen i 40 minuter. Bryn filén runt om så att den får fin färg i en stekpanna. Skär fickor i filén. Smula fetaosten i en skål. Låt oljan rinna av från de soltorkade tomaterna. Hacka tomater och oliver fint. Lägg ner i skålen. Hacka rosmarin, lägg ner i skålen och rör ihop. Lägg köttet i en ugnsfast form och fyll fickorna med fyllningen. Ställ in mitt i ugnen i 20 minuter. Lägg sallad i en skål. Skala och skiva gurka. Skär melon i kuber. Lägg ner i skålen. Pressa saften från citronen i en skål. Rör i honung. Smaka av med salt och peppar. Ringla dressingen över salladen. Servera köttet med potatis och sallad. Tips! Har du en mortel så lägg i kryddorna till potatisen där i och blanda samman.