Foto av Gazpacho med toppings från WW ViktVäktarna

Gazpacho med toppings

5
Points®
Total tid
4 tim 20 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
I det traditionella spanska köket serveras denna kalla tomatsoppa med smak av vitlök, sambal oelek, paprika och persilja.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Paprika

2 st

Tomat

1 st, plommontomat

Gurka

¼ st

Grönsaksbuljong

4 dl

Olivolja

3 msk

Cocktailtomater

400 g, 1 burk konserverade

Sambal oelek

½ tsk

Citron

½ st, 1 msk saft

Lök

1 st, röd/röda

Paprika

3 st, olika färg

Persilja

½ knippe(n)

Matlagningsyoghurt 8%

1 dl

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Dela paprika, tomat och gurka i bitar. Mixa grönsakerna tillsammans med buljong, olja och körsbärstomater i en mixer. Smaka av med sambal oelek, citron och salt. Ställ det i kyl och låt dra ca 4 tim. Hacka rödlök, paprika och persilja och lägg upp det och yoghurt i olika skålar. Servera soppan med tillbehören och eventuellt bröd.