Foto av Gnocchi med tomater och salami från WW ViktVäktarna

Gnocchi med tomater och salami

10
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Gnocchi med tomat, spenat, salami och solroskärnor. Snabbt, enkelt och framförallt väldigt gott!

Ingredienser

Schalottenlök

4 st

Vitlök

2 klyfta(or)

Salami 33%

8 skiva(or)

Cocktailtomater

250 g

Olivolja

1 msk

Potatisgnocchi

500 g

Spenat, färsk

200 g

Solroskärnor

2 msk

Instruktioner

  1. Finhacka schalottenlök och vitlök. Skär salami i bitar och halvera tomater.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs schalottenlöken. Blanda ner gnocchi och låt steka med tills den fått lite färg och mjuknat.
  3. Blanda ner salami, tomat och vitlök i pannan och krydda med salt och peppar. Stek under omrörning på medelvärme.
  4. Rosta solroskärnor i en torr panna.
  5. Blanda ner spenat i pannan och låt den sjunka ihop. Strö över solroskärnor.

Anteckning

Byt ut salami till 1 bit mozzarella och du har en väldigt god lakto-ovo-vegetarisk rätt.