ViktVäktarna - Granita på vattenmelon

Granita på vattenmelon

2
Points®
Total tid
1 tim 42 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
2 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Inget är väl godare en varm sommardag än vattenmelon? Speciellt när den serveras som uppfriskande italiensk granita! Granita är en slags isglass från Sicilien. Den påminner om sorbet, men med grövre kristaller.

Ingredienser

Vattenmelon

900 g

Juice

1 dl, tranbär

Socker

1½ msk

Citron

1 st

Instruktioner

  1. Skär vattenmelon i bitar. Lägg undan fyra små skivor till dekoration. Skala och kärna ur resten av melonen. Mosa grovt med en gaffel.
  2. Häll tranbärsdryck och socker i en liten kastrull och låt koka upp i 1-2 minuter tills sockret har lösts upp. Ta kastrullen från spisen.
  3. Blanda melonröran med rivet citronskal och pressad citron och blanda samman allt med tranbärsdrycken. Lägg över i en burk med lock och ställ in i frysen 1 timme.
  4. Ta ut från frysen och skrapa upp iskristaller från kanten och in mot mitten med en gaffel. Ställ tillbaka burken i frysen och upprepa infrysning och gaffelskrapning ytterligare två gånger.
  5. Servera i kylda glas och dekorera med melonskivorna.