ViktVäktarna - Gratinerad bacon- och chèvresmörgås

Gratinerad bacon- och chèvresmörgås

10
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En riktigt lyxig macka med bacon på grovt vitlöksgnuggat surdegsbröd, gratinerad med chèvre.

Ingredienser

Bacon

80 g

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Feferoni

3 st

Oliver i saltlag

5 stor(t)/stora

Olivolja

1 tsk

Tomatpuré

2 msk

Vatten

½ dl

Rosmarin

1 tsk

Bröd ljust/vitt, typ lantbröd

4 skiva(or), surdeg

Vitlök

1 klyfta(or), skalad

Getost (chèvre)

50 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Skiva bacon, purjo, feferoni och oliver i mindre bitar. Stek i olja i en kastrull några minuter.
  3. Blanda ner tomatpuré och vatten. Smaka av med rosmarin, salt och peppar.
  4. Rosta bröd i en torr stekpanna och gnid in det med vitlök. Lägg brödet på en bakplåtsklädd plåt och fördela baconröran på brödet. Smula över chèvre och gratinera i ugn ca 10 minuter.