ViktVäktarna - Gratinerade böntacos med tomatsalsa

Gratinerade böntacos med tomatsalsa

9
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Testa denna vegetariska variant på tacos på fredag! Härligt smakrik bön- och majsröra gratinerad i tacoskal och serverade med en syrlig tomatsalsa.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

1 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Tomatpuré

2 msk

Krossade tomater

2 förp

Salt

1 tsk

Spiskummin

2 tsk

Chilipulver

3 tsk

Paprikapulver

1 msk

Oregano

2 msk

Svarta bönor, konserv

2 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Majs

2 dl

Tacoskal

100 g, 12 mini taco tubs

Ost 17%

2 dl, riven/rivet

Tomat

2 st

Lök

1 st, röd/röda

Lime

1 st

Gräddfil 12%

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och hacka lök. Skala och riv morötter grovt. Hetta upp olja i en panna och stek löken glansig några minuter. Blanda ner morötter och låt mjukna.
  3. Pressa ner vitlök och tillsätt tomatpuré, låt fräsa med kort. Tillsätt krossade tomater, salt, spiskummin, chilipulver, paprikapulver och oregano och låt puttra utan lock tills det reducerats något. Blanda ner sköljda och avrunna bönor och majs. Låt bli varmt.
  4. Fördela röran i tacoskalen och strö över riven ost. Gratinera i ugn tills osten fått fin färg.
  5. Finhacka tomat och lök. Pressa över lime och blanda ihop. Toppa böntacosen med tomatsalladen och en klick gräddfil.