ViktVäktarna - Grekisk kycklingbowl

Grekisk kycklingbowl

6
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En kycklingbowl med hummus, stekt blomkålsris, tomater och en smarrig fetaostsås. En riktig toppenrätt både till lunch och middag!

Ingredienser

Salladsost (feta) 25%

100 g

Grekisk yoghurt 0%

2 dl

Citron

1 st

Olivolja

1 tsk

Blomkålsris

400 g

Oregano

1 tsk, torkad

Spenat, färsk

200 g

Cocktailtomater

250 g

Kycklingbröstfilé

600 g, stekt

Hummus, färdig på burk

2 dl

Instruktioner

  1. Mosa osten och blanda med yoghurt, lite rivet citronskal och smaka av med salt och peppar.
  2. Värm olja i en panna och stek blomkålsriset tillsammans med oregano, lite salt och peppar. När det mjuknat, tillsätt spenat och stek vidare till spenaten sjunkit ihop. Blanda ner lite rivet citronskal.
  3. Halvera tomater och dra isär kycklingen i mindre bitar.
  4. Lägg upp blomkålsris och spenat i skålar och fyll på med hummus, tomater och kyckling. Toppa med yoghurtsåsen och servera med citronklyftor.

Anteckning

Köp färdigt blomkålsris eller gör eget enkelt genom att riva blomkål på rivjärn eller mixa i matberedare. Det funkar även finfint at byta ut blomkålsriset mot exempelvis couscous, koka den då enligt anvisning på förpackningen.