ViktVäktarna - Grillad sallad med Oumph och myntayoghurt

Grillad sallad med Oumph och myntayoghurt

11
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En sallad där alla komponenterna får hänga på grillen en stund kan inte bli annat än god! Dessutom med en myntayoghurt till.

Ingredienser

Rödkål, färsk

1 klyfta(or)

Savoykål

¼ medelstor(t)/medelstora

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

2 msk

Ras el hanout

2 tsk

Sötpotatis okokt

600 g

Oumph, chunk

2 förp

Turkisk yoghurt 10%

2 dl

Mynta

1 knippe(n), hackad

Pistagenötter

2 msk, skalade

Instruktioner

  1. Koka sötpotatis tills de är nästan helt mjuka.
  2. Skär kål och purjo i grova bitar. Blanda med hälften av oljan och ras el hanout i en bunke.
  3. Klyfta sötpotatisarna. Pensla med resterande olja och salta. Lägg på grillen tillsammans med kålen och purjon och grilla dem på direkt värme några minuter tills de fått fin färg.
  4. Värm Oumph enligt anvisning på förpackningen och grilla sedan på direkt värme tills den fått fin färg. Blanda ihop med de grillade grönsakerna.
  5. Blanda yoghurt med hackad mynta. Smaka av med salt och peppar.
  6. Hacka pistagenötter grovt.
  7. Toppa salladen med myntasås och pistagenötter.