Foto av Grillade grönsaker med getostdipp från WW ViktVäktarna

Grillade grönsaker med getostdipp

8
8
8
SmartPoints per portion
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Aubergine är fantastiskt gott att grilla, och tillsammans med denna krämiga getostdipp kan vi med en viss säkerhet påstå att perfektion har uppnåtts!

Ingredienser

Aubergine

2 st

Vitlök

2 klyfta(or)

Olivolja

2 tsk

Ajvar relish

4 msk

Paprikapulver

2 tsk

Ras el hanout

2 tsk

Salt

1 tsk

Svartpeppar

1 tsk, ½-1 tsk

Vatten

3 msk

Zucchini (squash)

2 st

Turkisk yoghurt 3,5%

2 dl

Getost (chèvre)

150 g

Vitlök

2 klyfta(or)

Chilipulver

2 tsk

Basilika

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Halvera aubergine på längden och lägg i välsaltat vatten ca 30 min.
  2. Blanda ihop pressad vitlök, olja, ajvar, paprikapulver, ras el hanout, salt, peppar och vatten.
  3. Dela zucchini på längden och skär snitt i ytan på både dem och auberginerna. Bre på hälften av marinaden på grönsakerna och grilla dem, ca 2 min per sida på en het grill. Ta upp dem, bre på resterande marinad och lägg i foliepaket. Grilla ytterligare ca 5 min.
  4. Blanda ihop yoghurt, smulad chèvre, pressad vitlök, chili och hackad basilika. Smaka av med salt.

Anteckning

Ras el hanout är en vanlig kryddblandning i Marocko och finns att köpa i vanliga livsmedelsbutiker. Hittar du inte den kan du byta ut mot samma mängd spiskummin