Foto av Grön pytt med röda bönor och tomatsallad från WW ViktVäktarna

Grön pytt med röda bönor och tomatsallad

5
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Läcker, vegetarisk pytt med squash, paprika och röda bönor. En fräsch tomatsallad serveras till. Laga och njut!

Ingredienser

Potatis

8 st

Lök

2 st, gul/gula

Rapsolja

½ msk

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora, ca 250 g

Paprika

2 st, gröna

Kidneybönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet, ca 350 g

Tomat

4 st

Vatten

1 msk

Rapsolja

1 msk

Rödvinsvinäger

1 msk, el annan vinäger

Vitlök

1 klyfta(or)

Örtkryddor

1 dl, hackade, t ex basilika, timjan, persilja

Instruktioner

  1. Skala och skär potatisen i tärningar, finhacka löken. Lägg potatis och lök i en bakpappersklädd långpanna. Ringla över oljan och tillaga mitt i ugnen i 250° ca 10 min. Skär squash och paprikor i små tärningar. Spola bönorna med kallt vatten och låt dem rinna av. Blanda ner squash, paprika och bönor i långpannan och tillaga ytterligare 10-15 min. Krydda med salt och peppar. Skär tomaterna i tärningar. Blanda vatten, olja, vinäger, pressad vitlök och salt i en skål. Vänd ner tomater och örter. Servera den gröna pytten med tomatsalladen.