Foto av Grönkålspaj med västerbottenost från WW ViktVäktarna

Grönkålspaj med västerbottenost

10
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
En riktigt god paj med grönkål, västerbottenost och valnötter. Den här måste du bara göra!

Ingredienser

Vetemjöl

3 dl

Margarin flytande 80%

1 dl

Vatten

1 msk, 1-2 msk

Grönkål

200 g

Rapsolja

1 tsk

Ost riven 31%

2 dl, västerbotten

Ägg

3 st

Mjölk 0,5%

3 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220°.
  2. Blanda ihop mjöl, margarin och vatten till en jämn och fast deg. Tryck ut degen i en pajform och grädda i ugn 10-15 minuter.
  3. Ansa och skär grönkålen i mindre bitar, stek i olja. Riv ost. Blanda ihop ägg, mjölk och ost. Krydda med salt och peppar.
  4. Fyll pajskalet med grönkål och häll över äggstanningen.
  5. Grädda i ugn tills den har stelnat, ca 30 min.
  6. Servera pajen med en god sallad.

Anteckning

Tips! Strö valnötter över innan du stoppar pajen i ugnen, akta bara så att de inte bränns.