ViktVäktarna - Grönkålspaj med västerbottenost

Grönkålspaj med västerbottenost

11
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
En riktigt god paj med grönkål, västerbottensost och valnötter. Den här måste du bara göra!

Ingredienser

Vetemjöl

3 dl

Margarin flytande 80%

1 dl

Vatten

1 msk, 1-2 msk

Grönkål

200 g

Rapsolja

1 tsk

Ägg

4 st

Mjölk 0,5%

3 dl

Västerbottensost

2 dl, riven/rivet

Valnötter

15 halv(t)/halvor

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220°.
  2. Blanda ihop mjöl, margarin och vatten till en jämn och fast deg. Tryck ut degen i en pajform och grädda i ugn 10-15 minuter.
  3. Ansa och skär grönkålen i mindre bitar, stek i olja så att den mjuknar.
  4. Blanda ihop ägg, mjölk och ost. Krydda med salt och peppar.
  5. Fyll pajskalet med grönkål och häll över äggstanningen. Toppa med nötter.
  6. Sätt in i ugnen tills den stelnat, ca 30 minuter.
  7. Servera gärna pajen med en god sallad.