ViktVäktarna - Svartkålssallad med parmesanpopcorn

Svartkålssallad med parmesanpopcorn

4
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Denna svartkålssallad toppad med parmesanbakade popcorn är en given hit och makalöst god till en bit lax.

Ingredienser

Parmesanost

50 g

Rapsolja

2 tsk

Popcorn, luftpoppade (utan fett)

5 dl

Svartkål

200 g

Olivolja

2 tsk

Majonnäs, lätt 30%

2 msk

Grekisk yoghurt 0%

1 msk

Citron

1 msk, pressad

Vitlök

1 klyfta(or), liten

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Finriv 30 g parmesan och hyvla 20 g med en potatisskalare.
  3. Blanda popcorn med rapsolja, hälften av den rivna parmesanen, salt och peppar. Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen till de är gyllene, ca 15 minuter.
  4. Repa och dela svartkål i mindre bitar. Lägg i en skål och knåda in olivolja tills kålen mjuknar.
  5. Blanda ihop majonnäs, yoghurt, pressad citron, riven vitlök och resten av den rivna parmesanen, smaka av med salt och peppar. Blanda dressingen med kålen och toppa med den hyvlade parmesanen och popcornen.

Anteckning

Salladen bör ätas omgående för att undvika att popcornen förlorar sin krispighet.