ViktVäktarna - Grönsaks- och fläskfilépytt med matvete

Grönsaks- och fläskfilépytt med matvete

6
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Pytt i panna serverad i en skål tillsammans med matvete, kokt ägg och en fräsch citron- och yoghurtdressing.

Ingredienser

Rotselleri

200 g

Sötpotatis okokt

200 g

Morot

150 g

Lök

1 st, röd/röda

Rödbetor, färska

200 g

Fläskfilé

300 g

Rapsolja

1 msk

Vitlökspulver

½ tsk

Spiskummin

½ tsk

Paprikapulver

½ tsk

Matvete okokt

2 dl

Ägg

4 st

Grekisk yoghurt 0%

1 dl

Citron

1 st

Dill

2 msk, hackad

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Dela grönsaker i mindre bitar och blanda med nästan all olja och hälften av vitlökspulvret. Salta och peppra och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen ca 20 minuter.
  3. Strimla köttet och blanda med resterande olja, vitlökspulver, spiskummin och paprikapulver. Lägg på plåten med grönsaker och sätt in i ugnen tills köttet är genomstekt, 10-15 minuter.
  4. Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
  5. Koka ägg.
  6. Vispa ihop yoghurt, rivet citronskal och en liten skvätt vatten. Smaka av med lite spiskummin, salt och peppar.
  7. Fördela matvete i fyra skålar och fyll på med pytten, uppskivade ägg, yoghurtdressing och toppa med hackad dill.