Foto av Grönsakscurry från WW ViktVäktarna

Grönsakscurry

8
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Använd höstens primörer till denna asiatiska rätt. Kokosmjölk och currypasta ger den rätta touchen.

Ingredienser

Potatis

4 st

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

2 medelstor(t)/medelstora

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora, liten

Gröna bönor

2 dl

Lök

1 st, gul/gula, hackad

Vitlök

2 klyfta(or), 1 msk hackad

Rapsolja

2 tsk

Kokosmjölk, lätt

4 dl

Currypasta

2 msk, 2-4 msk mild

Grönsaksfond

1 msk

Sallad

100 g, 1 påse blandad sallad

Instruktioner

  1. Skala och skär potatis och grönsaker i tärningar, ca 1x1 cm. Ansa och dela bönorna. Hetta upp olja i en kastrull, fräs vitlök, lök och currypasta på försiktig värme några minuter. Tillsätt potatis, grönsaker och låt det fräsa ytterligare några minuter. Häll på kokosmjölk och grönsaksfond, fyll på med vatten så att det täcker grönsakerna. Låt curryn koka sakta till grönsakerna är klara ca 15 minuter. Smaka av med salt, peppar ch eventuellt lite mer currypasta. Servera med sallad.