Foto av Grönsakspaj med fetaost från WW ViktVäktarna

Grönsakspaj med fetaost

12
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
En härlig grönsakspaj som man blir glad av!

Ingredienser

Margarin flytande 80%

60 g

Cottage cheese, naturell 4%

150 g

Vetemjöl

2½ dl

Grahamsmjöl

½ dl

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Margarin flytande 80%

2 tsk

Timjan

2 tsk

Cocktailtomater

250 g

Salladsost (feta) 25%

150 g

Ägg

2 st

Mjölk 3%

2 dl

Salt

1 tsk

Oliver i saltlag

10 stor(t)/stora

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda margarin, cottage cheese, vetemjöl och grahamsmjöl. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga botten. Grädda pajskalet ca 10 minuter, låt det därefter svalna ca 10 minuter.
  3. Strimla zucchini. Skala och skiva lök. Skala och finhacka vitlök.
  4. Fräs zucchini, lök och vitlök mjuka i margarin i en stekpanna. Tillsätt timjan, salt och peppar. Lägg grönsaksfräset i pajskalet.
  5. Dela tomater och smula sönder fetaost. Lägg ovanpå grönsaksfräset.
  6. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar och häll det över. Strö på oliverna.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat. Servera med sallad.