Foto av Hackebiff med pressgurka från WW ViktVäktarna

Hackebiff med pressgurka

15
Point(s)
Total tid
1 tim 30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En klassiker med hackebiff, potatis och pressad gurka slår det mesta! tillaga biffarna i ugnen så blir de saftiga och goda.

Ingredienser

Potatis

800 g

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Nötfärs 10%

500 g

Mjölk 0,5%

2 msk

Ägg

1 st

Margarin flytande 80%

2 tsk

Picklad gurka

1 st, 2 msk ättika 12%, 1 dl vatten, 2 msk socker, ½ krm vitpeppar, 1 krm salt

Persilja

3 msk, hackad

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Börja med pressgurkan. Skiva gurkan tunt med osthyvel, salta och lägg i ett durkslag med några tallrikar som tyngd. Låt det ligga 15 minuter, krama sedan ur gurkan. Gör en lag av ättika, vatten, socker och vitpeppar. Rör tills sockret löst sig. Blanda ner hackad persilja. Lägg gurkan i en skål och häll lagen över. Låt stå tills servering.
  3. Skala och dela potatis i mindre bitar. Koka i vatten tillsammans med buljongtärning. Slå av potatisvattnet i en skål, mosa potatis och späd med potatisvattnet till önskad konsistens. Krydda ev med salt och vitpeppar.
  4. Blanda färs, mjölk och ägg, krydda med salt och peppar. Forma till biffar och stek dem i margarin. Servera biffarna med potatismos och pressgurka.
  5. Tips! Önskar du sås kan du slå på lite vatten mot slutet av stektiden, krydda med salt och peppar och red ev med lite maizenaredning om du önskar tjockare konsistens.