Foto av Havets Wallenbergare med dillsås och ärter från WW ViktVäktarna

Havets Wallenbergare med dillsås och ärter

11
Point(s)
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En klassisk Wallenbergare är en variant på pannbiff, ofta bestående av kalvfärs, ägg och grädde. Här har vi en variant på Wallenbergaren fast med fisk istället, närmare bestämt torsk och lax. Smaksatta med hummerfond, dill, gräslök och citron. Serverade med potatis, dillsås och ärter.

Ingredienser

Potatis

800 g

Torsk

300 g

Lax

300 g

Hummerfond

1½ msk

Salt

½ tsk

Svartpeppar

1 krm

Ägg

1 st

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1 dl

Dill

2 msk, hackad

Gräslök

2 msk, hackad

Citron

1 st

Formfranska fullkorn, typ rasker

2 skiva(or), gärna dagsgamla

Rapsolja

1 msk

Gräddfil 12%

2 dl

Dill

½ dl

Gröna ärter

200 g

Instruktioner

  1. Koka potatis.
  2. Mixa fisken till färs i en matberedare. Lägg över i en bunke och blanda ner fond, salt, peppar, ägg, matlagningsbas, dill, gräslök och rivet citronskal. Forma biffar.
  3. Mixa brödet fint. Vänd fiskbiffarna i brödsmulorna.
  4. Värm olja i en panna och stek biffarna på medelvärme, 4-5 minuter på varje sida.
  5. Blanda ihop gräddfil och dill. Smaka av med salt och peppar.
  6. Koka ärterna hastigt i lättsaltat vatten.
  7. Servera Wallenbergarna med potatis, sås, ärter och citronklyftor.

Anteckning

Vill du spara Points så baka Wallenbergarna i 175° i ugnen ca 12 minuter. Då räcker det att de får ströbröd på ovansidan. Och vill du verkligen lyxa till det är det gott att bryna 50 g smör och vispa upp med gräddfilen.