Foto av Helgkyckling från WW ViktVäktarna

Helgkyckling

8
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Denna kycklingrätt är riktigt spännande! Vad sägs om kycklingfilé med kräftstjärtar och saffran?!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

500 g, 4 filéer

Olivolja

2 tsk

Ris, kokt

6 dl

Kräftstjärtar

170 g

Matlagningsvin, vitt

1 dl

Saffran

1 pkt

Fraiche 5%

2 dl

Majsstärkelse (redning)

3 msk

Dill

1 knippe(n), färsk, hackad

Salt

½ tsk

Peppar

2 krm

Instruktioner

  1. Stek kycklingfiléerna gyllenbruna i olja. Krydda dem väl med salt och peppar. Efterstek på svag värme ca 10 min. Blanda 1 dl kräftlag, vin och saffran i en kastrull och koka upp. Blanda försiktigt ner fraiche och redning. Låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Rör ner dill. Bottna med färdigkokt ris i en ugnsfast form. Lägg kycklingfiléerna över och täck med såsen. Gratinera i 225 grader ca 10 min. Lägg över kräftstjärtarna när det återstår 2 min av gräddningstiden. Garnera med dill.