Foto av Helstekt fläskfilé med citrussallad från WW ViktVäktarna

Helstekt fläskfilé med citrussallad

11
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Teriyakimarinerad fläskfilé som serveras med fullkornsris och en färsch sallad. En spännande men god kombination!

Ingredienser

Fläskfilé

600 g

Teriyakisås

4 msk

Vitlök

2 klyfta(or), 1 msk hackad

Ris, okokt

2 dl, fullkorn

Apelsin

1 st

Avokado

1 stor(t)/stora

Sallad

3 dl

Cocktailtomater

10 st

Lök

½ st, röd/röda

Instruktioner

  1. Putsa bort senor och synligt fett från filén. Lägg den i en ugnsfast form ringla på teriyakin och strö på vitlöken. Tillaga köttet i ugn, 150° i ca 30 minuter. Ös köttet under stekningen och späd med lite vatten. Koka riset. Skala och tärna apelsiner och avokado. Hacka löken, blanda med sallad och halverade tomater. Ta ut köttet, skiva det tunt, lägg upp på serveringsfat. Ringla över stekskyn, strö på avokado/apelsinblandningen och servera med ris och sallad.