ViktVäktarna - Helstekt fläskytterfilé med hickoryskysås och pommes

Helstekt fläskytterfilé med hickoryskysås och pommes

9
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Helstekt fläskytterfilé blir saftig och smakrik, här serverad med pommes och en rökig och lite kryddig sås.

Ingredienser

Fläskytterfilé

600 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Rosmarin

2 tsk

Salt

1 tsk

Peppar

½ tsk

Rapsolja

4 tsk

Potatis

800 g

Tomatpuré

1 msk

Sallad

70 g, mixad sallad

Vatten

3 dl

Köttbuljongtärning

½ st

Worcestershiresås

2 msk

Rökarom

2 tsk, hickory liquid smoke

Chilipulver

1 tsk

Honung

2 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Putsa köttet och gnid in det med pressad vitlök, rosmarin, salt och peppar. Låt gärna stå och dra en liten stund och bryn det sedan runt om i en stekpanna i hälften av oljan.
  3. Lägg köttet i en ugnsfast form och sätt in det i ugnen ca 30 minuter.
  4. Skär potatisen i stavar och lägg i en plastpåse. Häll i resterande olja och krydda med salt. Blanda runt noga. Lägg på en plåt och ställ in högst upp i ugnen i ca 20 minuter eller tills de är gyllenbruna.
  5. Häll tomatpurén i samma stekpanna köttet stektes i och låt fräsa lite. Tillsätt vatten, buljongtärning, worcestershire, liquid smoke, chilipulver och honung och låt puttra tills såsen har tjocknat lite. Smaka av med salt och peppar.
  6. Ta ut köttet och låt det vila någon minut innan det skivas upp. Servera med pommes, sås och sallad.