Hoisinkycklingbullar med ris
12
Points®
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ett bra exempel på hur köttbullar kan användas till annat än bara mos eller tomatsås. Här får de stekas tillsammans med en klibbig och smakrik sås och sedan serveras med fräscha grönsaker och ris.
Ingredienser
Lök
1 st, gul/gula
Margarin flytande 80%
1 tsk
Vitlök
1 klyfta(or)
Ströbröd (skorpmjöl)
3 msk
Mjölk 0,5%
3 msk
Kycklingfärs 5%
500 g
Ägg
1 st
Salt
1 tsk
Svartpeppar
⅓ tsk
Basmatiris okokt (100% fullkorn)
2 dl
Hoisinsås
1 dl
Vatten
3 msk
Risvinäger
1 msk
Honung, flytande
½ msk
Ingefära
2 tsk, finhackad
Vitlök
1 klyfta(or)
Pak choi
3 st
Rapsolja
2 tsk
Sockerärter
100 g
Chilipeppar
1 st, röd/röda