Foto av Inbakad fläskfilé med champinjoner och skinka från WW ViktVäktarna

Inbakad fläskfilé med champinjoner och skinka

14
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Avancerat
Inbakad fläskfilé med en jättegod fyllning av skinka, purjolök och champinjoner. De runda paketen blir fantastiskt goda i ugnen - prova!

Ingredienser

Jäst

½ pkt

Margarin 80%

75 g

Mjölk 0,5%

1½ dl

Salt

½ tsk

Vetemjöl

5 dl

Fläskfilé

500 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Skinka

100 g, rökt

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Champinjoner

150 g

Chilisås, tomat

1 dl

Ost riven 17%

2 dl

Ägg

1 st

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Smält 75 g margarin till degen, tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen, tillsätt salt och mjöl. Arbeta ihop och låt jäsa 30 min. Skär fläskfilén i sex bitar och bryn i margarin. Salta och peppra. Strimla skinkan, skiva purjolöken tunt och svampen. Bryn skinka och svamp. Tillsätt purjolöken och låt mjukna. Tillsätt chilisås, rör om och ställ att svalna. Dela degen i sex delar. Forma runda bullar och kavla ut. Fördela osten ovanpå, sedan skinkblandningen och överst köttet. Nyp ihop till runda paket och vänd dem sedan med skarven nedåt. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 15-20 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ugn 225° ca 20 minuter. Servera med en grönsallad.