Foto av Indisk curry med kycklingfärs från WW ViktVäktarna

Indisk curry med kycklingfärs

9
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kryddig, indisk curry med kardemumma, chili, koriander och ingefära. En riktig smaksensation!

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Rapsolja

2 tsk

Kanelstång

2 st

Kardemumma

½ tsk, 4 hela kärnor

Kryddnejlika

¼ tsk, 4 hela nejlikor

Lök

1 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

2 klyfta(or)

Potatis

2 st

Kycklingfärs 5%

500 g

Tomatpuré

2 msk

Krossade tomater

1 förp

Citron

¼ st, några droppar

Ingefära

1 tsk

Spiskummin

1 tsk

Koriander

1 tsk, malen

Gurkmeja

1 tsk

Chilipulver

1 tsk

Instruktioner

  1. Koka riset. Hetta upp oljan, lägg i kanelstång, kardemumma och nejlika, därefter hackad lök, vitlök och potatis i skivor. Låt löken bli gyllenbrun. Tillsätt kycklingfärsen och bryn. Blanda ner krossade tomater, tomatpuré, salt, några droppar citronsaft och övriga kryddor. Rör om och låt koka, helst ska potatisskivorna koka sönder (grytan reder sig med potatisen). Servera med ris. Tips! Lägg skivad gurka i saltat vatten några timmar, blanda den sedan med yoghurt. Gott som tillbehör.