Foto av Ingefärskryddad kycklingsoppa från WW ViktVäktarna

Ingefärskryddad kycklingsoppa

6
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Värmande kycklingsoppa med asiatiska smaker - perfekt en kall höstkväll!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

250 g

Salladslök

4 st

Rapsolja

1 msk

Currypasta

2 msk, grön

Ingefära

1 msk, färsk, riven

Hönsbuljong

6 dl

Kokosmjölk, lätt

2 dl

Äggnudlar okokta

80 g

Spenat, färsk

100 g, alt. pak choi eller mangold

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i fina bitar eller strimlor. Skär salladslöken i skivor. Fräs kyckling och lök i oljan, tillsätt currypasta, ingefära, buljong och kokosmjölk. Bryt ner nudlarna i soppan. Låt allt puttra 2-3 minuter. Hacka spenaten, rör ner och låt allt bli varmt.