Foto av Jordgubbsmoussetårta med chokladbotten från WW ViktVäktarna

Jordgubbsmoussetårta med chokladbotten

8
Points®
Total tid
4 tim
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
En härlig variant på jordgubbstårta gjord på fräsch jordgubbsmousse och en botten av riskakor och choklad. Testa den!

Ingredienser

Choklad mörk

130 g

Riskakor, naturella

6 st

Färskost 11%

600 g

Yoghurt naturell 3%

2½ dl

Vaniljsocker

1 msk

Socker

1 tsk

Gelatinblad

6 st

Jordgubbar

1 liter

Instruktioner

  1. Riv och spara 1 msk choklad. Smält resten av chokladen över vattenbad. Smula riskakorna och blanda med den smälta chokladen. Bred ut chokladmassan i en form med löstagbar kant. Ställ kallt i ca 30 min.
  2. Blanda färskost, yoghurt, vaniljsocker och socker.
  3. Blötlägg gelatinbladen ca 5 min i kallt vatten. Krama ur och smält i kastrull tillsammans med 1 msk vatten. Låt svalna. Rör ut dem i 4 msk av färskostkrämen. Blanda sedan ner i resten av färskostkrämen.
  4. Tärna hälften av jordgubbarna och vänd ner i färskostkrämen. Bred jordgubbskrämen på tårtan. Låt stå kallt i minst 3 timmar. Ta loss kanten och garnera jordgubbstårtan med resterande jordgubbar och riven choklad.