ViktVäktarna - Kalkon kung pao med ris och brysselkål

Kalkon kung pao med ris och brysselkål

9
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kung pao är en traditionell kycklingrätt från Sichuanprovinsen i Kina med mycket smak. Här har vi bytt ut kycklingen till kalkon och lagt till brysselkål och det blir bara så gott!

Ingredienser

Jasminris okokt

2 dl

Sichuanpeppar

2 tsk

Majsmjöl

2 msk

Kalkonbröstfilé

500 g

Japansk soja

3 msk

Honung, flytande

2 msk

Risvinäger

1 msk

Sherry 17%

1 msk, (kan uteslutas)

Vitlök

3 klyfta(or)

Salladslök

1 knippe(n)

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Brysselkål

300 g

Rapsolja

1 msk

Chilipeppar

6 st, röd/röda, små torkade

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Krossa sichuanpeppar till ett fint pulver i en mortel. Sila och blanda det fina pulvret med 1 msk majsmjöl.
  3. Strimla kalkon och blanda med sichuanpepparblandningen.
  4. Vispa ihop soja, honung, vinäger, sherry och resterande majsmjöl.
  5. Skiva vitlök, strimla salladslök och chili och skiva brysselkål tunt.
  6. Hetta upp hälften av oljan i en wok eller djup panna. Stek kalkon 2-3 minuter. Ta upp och lägg åt sidan.
  7. Stek vitlök, torkade chili och salladslök ca 1 minut och blanda sedan ner såsen och kalkonen. Låt sjuda ett par minuter.
  8. Värm resterande olja i en annan panna och stek brysselkålen en stund. Blanda ihop med riset och servera med kalkonen. Toppa med strimlad chili.

Anteckning

En klassisk kung pao serverat toppad med jordnötter, så gillar du det passar det fint att lägga till det!