Foto av Kalvroulader, vår variant på saltimbocca från WW ViktVäktarna

Kalvroulader, vår variant på saltimbocca

11
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
40 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Våra fina kalvroulader - ihoprullat kalvkött med lufttorkad skinka och salvia! Servera med den goda såsen, pressad potatis och en fräsch sallad.

Ingredienser

Kalvfilé

500 g

Lufttorkad skinka

4 skiva(or)

Salvia

1 msk, färsk, 12 blad

Margarin flytande 80%

2 tsk

Vin, vitt torrt

2 dl

Kalvfond

1 msk

Potatis

1200 g

Persilja

1 msk, färsk, hackad

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen. Skär köttet i 12 skivor, platta till dem och lägg på en tredjedels skiva skinka samt salviablad. Rulla ihop rouladerna, fäst ihop dem med en tandpetare. Hetta upp margarinet i ett stekjärn med höga kanter, bryn köttet hastigt runt om. Slå i vin, fond och 1 dl vatten, låt det sjuda under lock tills köttet känns mört, ca 25 minuter. Lägg upp köttet tillsammans med såsen på ett fat, strö på persilja. Servera med pressad potatis och sallad. Tips: Vill du ha pasta till denna rätt så passar gnocci bra.