ViktVäktarna - Kantarell- och potatisomelett

Kantarell- och potatisomelett

4
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Omelett är alltid gott, men med kantareller blir det ännu godare! Med färdigkokt potatis går den i ilfart.

Ingredienser

Potatis

8 st

Kantareller

400 g

Schalottenlök

3 st

Olivolja

2 tsk

Ägg

8 st

Persilja

1 knippe(n), hackad

Instruktioner

  1. Koka potatis och låt svalna något.
  2. Dela ev. svamp i mindre bitar. Skala och skiva lök. Skiva potatis. Stek i olja.
  3. Vispa ägg och häll över. Sänk värmen och låt steka på svag värme tills omeletten är krämig, smaka av med salt och peppar.
  4. Strö över persilja och servera.

Anteckning

Låt omeletten bli klar i ugnen, ca 25 minuter på 200°.