Foto av Karamelliserad kyckling med sötpotatis och jordnötter från WW ViktVäktarna

Karamelliserad kyckling med sötpotatis och jordnötter

11
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Glöm den vanliga pytt i pannan! Här är en riktigt smaskens pytt med honungskaramelliserad kyckling och sötpotatis serverad med en härlig mangosås.

Ingredienser

Sötpotatis okokt

2 stor(t)/stora, stor(t)

Rapsolja

2 tsk

Turkisk yoghurt 10%

2 dl

Mango chutney

2 msk

Kycklingbröstfilé

600 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Honung

1 tsk

Salladsost (feta) 10%

50 g

Pumpakärnor

1 msk

Jordnötter osaltade

2 msk

Chili flakes

1 tsk, 1-2 tsk

Instruktioner

  1. Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar och lägg i en ugnssäker form. Ringla över olja och ställ in i ugn, 225°, i ca 30 min eller tills bitarna är mjuka. Vänd sötpotatisen då och då.
  2. Blanda yoghurt med mango chutney och ställ kallt.
  3. Skär kycklingen i bitar och stek i margarin. Häll över honung och låt kycklingen karamelliseras lite. Krydda med salt och peppar. Vänd ner kyckling och smulad fetaost bland sötpotatisen när den är klar.
  4. Strö över pumpafrö, jordnötter och chiliflakes. Krydda med salt och peppar efter smak. Servera med mangoyoghurt.